Головна Новини Ринок України Достатній рівень зволоження ґрунту сприяв росту та розвитку рослин озимих – НААН

Достатній рівень зволоження ґрунту сприяв росту та розвитку рослин озимих – НААН

Проведене обстеження посівів озимих зернових культур показало, що на сьогодні отримано сходи озимих зернових культур незалежно від попередника, за всіх рекомендованих строків сівби.

Про це свідчать дані аналізу агрометеорологічних умов та стану посівів сільськогосподарських культур, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на SuperAgronom.com.

Так, за даними НААН України, за сівби в ранні (5-10 вересня) та оптимальні (15-25 вересня) строки, рослини пшениці озимої по чорному пару та непарових попередниках сформували 2 листки висотою 12-14 та 10-12 см відповідно. За сівби в допустимо пізні строки (1-7 жовтня) рослини пшениці озимої, незалежно від попередника, утворили сходи висотою 2-3 см. Загальний стан посівів добрий та задовільний.

У Луганській, на багатьох площах Харківської областей зерно озимої пшениці через засушливі умови не проростало упродовж 17-33 днів.

В озимого ріпаку триває утворення листової розетки, у центральних областях продовжують його сіяти.

“В цілому, погодні умови на даний час є сприятливими для росту та розвитку рослин озимих зернових культур, що обумовлено достатнім рівнем зволоження ґрунту і підвищеним температурним режимом”, – зазначили в НААНУ.

Перегляди: 1