Головна Новини Ринок України Кількість промислових дронів над українськими полями зростає

Кількість промислових дронів над українськими полями зростає

Цьогоріч на полях українських агрокомпаній працювало близько 150 дронів, що вносили пестициди. Прогноз експертів на 2021 рік – 300-350 дронів, що працюють в Україні у цьому сегменті.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Агробізнес Сьогодні”.

“Сьогодні можемо точно сказати скільки ввезено до України промислових дронів для аграрного бізнесу і який план на 2020 рік. Це – 150 одиниць. Ринок не зменшився і залишається зростаючим. Ми очікуємо надалі його розвиток та зростання. Можливо, у 2-3 рази, або навіть набагато більше”, – розповів співзасновник компанії Drone.UA Валерій Яковенко.

За його словами, один з найбільших клієнтів ринку дронів України, потужна агросервісна компанія, повідомила про наміри збільшити флот до 100 одиниць цієї техніки. Очікується, що сезонна продуктивність дронів складе у середньому на кожного близько 3200 гектарів полів. Згідно з планами на наступний рік цієї агрокомпанії ті інших користувачів, очікується придбання більше 250 дронів для польових робіт.

“Для порівняння. У 2020 році на ринках Південної Кореї та Японії за сезон використовували близько 1000 різних нових моделей аграрних дронів. Але безсумнівним лідером у цьому сегментів ринку техніки для сільського господарства залишається КНР. Тільки за 2019 рік у Китаї їх було продано близько 40 тисяч”, – додав Валерій Яковенко.

Перегляди: 0