Головна Новини Ринок України Триває розробка стратегії продовольчої безпеки України

Триває розробка стратегії продовольчої безпеки України

Відбулася перша зустріч міжвідомчої робочої групи з підготовки Стратегії продовольчої безпеки України, до якої увійшли заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, представники комітетів Верховної Ради, офісу президента, апарату Ради національної безпеки та оборони, Національної академії наук, Національного інституту стратегічних досліджень та громадськості.

Головною метою стратегії є формування стійкої системи продовольчої безпеки держави, у тому числі з урахуванням загроз та наслідків, створених пандемією COVID-19, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Інформаційно-аналітичний портал АПК України.

“Україна є самодостатньою країною, яка самостійно забезпечує внутрішні продовольчі потреби. Більше того, ми маємо активний експорт. Разом з тим, в основу стратегії покладено збереження продовольчого мінімуму, щоб країна була забезпеченою, гарантування доступності населення до продовольства, а також важливим є якість та безпечність продукції”, – зазначив заступник міністра Тарас Висоцький.

Присутні обговорили строки розробки стратегії та основні цілі і напрями щодо формування сучасної та повноцінної системи продовольчої безпеки. Усі пропозиції членів робочої групи щодо документу будуть обговорюватись 9 листопада.

Перегляди: 0