Головна Новини Ринок України Аграрії Прикарпаття поспішають зібрати врожай пізніх культур

Аграрії Прикарпаття поспішають зібрати врожай пізніх культур

Погожі дні наприкінці осені для аграріїв Прикарпаття як свято, адже необмолоченими залишаються ще цілі лани кукурудзи.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Голос України”.

На багатьох полях господарства молотять одразу кількома комбайнами. Зерно забирають перевантажувачі, а фури – обабіч дороги, щоб не толочити ріллю. Одноосібники на невеликих ділянках вже впоралися з урожаєм. Та великі господарства можуть молотити і в грудні. Приморозки трохи підсушать зерно, яке зараз має високу вологість.

А от із соєю, що подекуди ще великими масивами, треба поспішати. Бо на випадок снігу втрати очевидні. На полях із цією культурою також видніється техніка. Молотять бобові й на невеликих ділянках.

Заготівельники приймають сою з поля по 8,4 тисячі гривень за тонну. Вибору селяни не мають: ділянки в полі подекуди вже зеленіють, тобто вирощене починає проростати, особливо біля лісопосадок чи у видолинках. Тим часом кондиційне насіння бобових, із високим вмістом протеїну, цьогоріч тягне на рекордні 17,5 тис. грн./тонна.

“Загальний ужинок цьогоріч буде не гіршим, ніж торік. Показників валу зернових та зернобобових досягнемо за рахунок кукурудзи. Її виростили на 45,9 тис. га за середньої урожайності 64 ц на круг. Є господарства, що досягають і 110 ц/га, як-от ТОВ “Захід-Агро” МХП”, – повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин.

Перегляди: 0