Головна Новини Ринок України Ізмаїльський морпорт збільшує обсяг перевантаження олії та шроту соняшника

Ізмаїльський морпорт збільшує обсяг перевантаження олії та шроту соняшника

На причалі №7 виробничо-перевантажувального комплексу-1 Ізмаїльського морського порту здійснюється навантаження морського судна шротом соняшника. Вантажна партія складає 6 тисяч тонн.

Це четверте у листопаді морське судно, яке зайшло у Ізмаїльський морський порт під навантаження продукцією агропереробки, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію ДП “Адміністрація морських портів України”.

Олія та шрот соняшника є традиційними для номенклатури Ізмаїльського морського порту видами вантажів. Вантажопереробку олії здійснює держпідприємство “Ізмаїльській морській торговельний порт”. Шрот та зернова група перевантажуються на терміналі ТОВ “Е.К.О. груп”.

Показники вантажопереробки цих видів продукції агропереробки у 2020 році значно покращились. Так, обсяги перевалки олії за 10 місяців поточного року збільшились на 583% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зерновий термінал ТОВ “Е.К.О. груп” почав роботу рік тому, та стабільно нарощує обсяги вантажопереробки. Якщо за 10 місяців 2019 року цей показник складав лише 3,2 тис. тонн, то за аналогічний період поточного року він збільшився до 50 тис. тонн.

“Якби не сильна посуха, обсяги були б значно більшими, але у зв’язку з відсутністю зерна, перевантажують переважно шрот та соняшник”, – зазначили в АМПУ.

Перегляди: 1