Головна Новини Ринок України Мінінфраструктури готує передачу в концесію потужностей в порту Чорноморська

Мінінфраструктури готує передачу в концесію потужностей в порту Чорноморська

Міністерство інфраструктури продовжує підготовку нових проектів державно-приватного партнерства (ДПП) у різних інфраструктурних галузях та активно готує до оголошення нові концесійні конкурси.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію “Урядового порталу”.

Так, вже визначено компанію, яка перемогла за результатами тендеру на відбір консультантів для підготовки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) і конкурсної документації нового концесійного проекту в порту Чорноморська.

“У рамках концесії поромної переправи у порту Чорноморська ми плануємо залучити від 150 млн. грн. інвестицій, які будуть спрямовані на модернізацію залізнично-поромного комплексу порту. За результатами тендеру на відбір консультантів для підготовки ТЕО проекту, який ми оголосили у серпні цього року, було визначено переможця – компанію “ЕРНСТ ЕНД ЯНГ”. Очікуємо в найближчі терміни розробити необхідну документацію, щоб у першій половині наступного року оголосити сам концесійний конкурс”, – зазначив міністр.

Крім цього, Мінінфраструктури активно готує до оголошення ще один конкурс в порту Чорноморська – концесію першого та контейнерного терміналів. Наразі вже відібрані юридичні та технічні консультанти для підготовки пре-ТЕО проекту. Їх робота буде профінансована Глобальним Інфраструктурним Фондом (GIF), який зголосився підтримати цей важливий для України проект.

Планується на початку наступного року завершити розробку пре-ТЕО та перейти до ТЕО проекту, а сам концесійний конкурс провести наприкінці 2021 року.

Перегляди: 0