Головна Новини Ринок України Садівники Львівщини отримають 8,7 млн. гривень держкомпенсації

Садівники Львівщини отримають 8,7 млн. гривень держкомпенсації

Департаментом агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації подано документи для визначення обсягів компенсації за придбаний садивний матеріал плодово-ягідних культур, винограду, хмелю та проведені роботи із спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення, які виконали 15 суб’єктів господарювання області.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення департаменту.

“В рамках програми господарствами Львівщини закладено нових насаджень на площі 72 га, а саме: чорниці у Мостиському, груші, полуниці у Буському, полуниці у Жовківському, лохини у Жидачівському, горіха у Кам’янка-Бузькому, малини, полуниці, жимолості у Бродівському, яблуні у Сокальському районах. Споруджено шпалер на площі 12,7 га насаджень, встановлено системи краплинного зрошення на площі 90,2 га насаджень. За рішенням комісії Мінекономіки нарахована сума компенсації складає 8,7 млн. грн.”, – інформували в департаменті.

Окрім того, у 4-хгосподарствах завершено будівництво холодильників з камерами заморожування плодово-ягідної продукції загальною потужністю 4,4 тис. тонн, сума компенсації складає 15,7 млн. грн. У Городоцькому районі 2 господарства, у Жидачівському 1 господарство і Дрогобицькому 1 господарство.

У 2017-2019 роках суб’єктам господарювання Львівської області надана державна підтримка галузі плодівництва на загальну суму 69,4 млн. грн.

Перегляди: 0