Головна Новини Ринок України Україна стала основним постачальником меду до ЄС

Україна стала основним постачальником меду до ЄС

У 2020 році Україна на 16% наростила експорт меду до Європейського Союзу і стала основним постачальником меду до країн Європи, експортувавши понад 40 млн кг.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на УНН.

“Україна збільшила експорт меду до Європейського Союзу на 16%, ставши постачальником № 1 до країн Європи. Обсяги поставок українського меду в ЄС за січень-серпень 2020-го зросли на 16% (проти такого ж періоду 2019-го), а з Китаю – скоротилися на 19%. Відтак Україна стала постачальником меду № 1 до Європейського Союзу”, – йдеться у відповіді на запит.

Зазначається, що за попередніми даними, в 2020 році в країнах ЄС збір меду знизився на 40%, через несприятливі погодні умови.

Загалом, у період з січня по вересень Україна експортувала близько 49 млн. кг. меду на загальну суму в понад 80,5 млн. доларів. Найбільшу кількість меду експортували до Європейського Союзу – 40,3 млн. кг, на другому місці США – 4,9 млн. кг., на третьому – Туреччина – 2,2 млн. кг.

Перегляди: 0