Головна Новини Ринок України До нового зернового термінала в Маріуполі тягнуть залізничну гілку

До нового зернового термінала в Маріуполі тягнуть залізничну гілку

У Маріупольському порту триває реалізація масштабного інвестиційного проєкту зі спорудження першої черги зернозавантажувального комплексу. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію підприємства у Facebook.

У жовтні почалися роботи з будівництва залізничної гілки до в’їзду на станцію розвантаження вагонів. Вже завершено демонтаж стрілочних переводів № 95 і 97, підготовлено земляне полотно, проведена збірка та укладання на нове проєктне місце 97-го стрілочного переводу, демонтуються плити покриття 33-ї залізничної колії. Підрядники завершили влаштування всіх монолітних фундаментів, за винятком операторської та щитової, а також бетонні роботи з облаштування підлог станцій розвантаження вагонів та автомобілів. На початку весни планується завершити поточний ремонт будівлі, в якій розмістяться зернова лабораторія та АПК.

“На майбутній термінал ми покладаємо великі надії. Після здачі в експлуатацію першої черги очікуємо збільшення обсягів вантажопереробки до 1 млн. тонн щорічно. Для нас це – великий крок вперед”, – відзначив в. о. директора порту Ігор Барський.

Перегляди: 0