Головна Новини Ринок України Рекордного врожаю зерна у 2021 році очікувати не слід – УЗА

Рекордного врожаю зерна у 2021 році очікувати не слід – УЗА

Попри підвищений попит на всі товари, в тому числі зернової галузі, та доволі високі ціни на зернові та олійні культури, в Україні відбуватиметься скорочення площ під зерновими та кукурудзою.

Такі прогнози зробив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Укрінформ”.

“В Україні 2021 рік буде роком турбулентності для аграрної галузі, адже призначено міністра аграрної політики, але поки не відновлено Міністерство аграрної політики, чого ми довгий час вимагали. Його створення займе певний час, і це буде викликом для аграрного сектору, оскільки виникатимуть певні проблеми (як політичні, так і фінансові) для галузі під час передачі повноважень від одного міністерства до іншого”, – зазначив Горбачьов.

На його думку, цього року не слід очікувати рекордних врожаїв пшениці та олійних культур, оскільки площі під пшеницею і кукурудзою скорочуються. Окрім того, значний негативний ефект матиме невиконання форвардів аграріями у 2020 році.

Президент УЗА також застеріг, що “продовження бездіяльності за ключовими напрямками – зрошування, страхування, забезпечення прав інвесторів, безпечність продуктів харчування – може затягнути всю аграрну сферу України в неконкурентоспроможний період і призвести до втрати значного потенціалу”.

Перегляди: 1