Головна Новини Ринок України Торгова мережа Varus вирощуватиме зелень прямо у супермаркетах

Торгова мережа Varus вирощуватиме зелень прямо у супермаркетах

Ізраїльський стартап Vertical Field, який розробив систему вертикального землеробства, підписав угоду з Moderntrendo S.R.O, міжнародним сільськогосподарським дистриб’ютором, про розміщення своїх установок в мережах супермаркетів по всій Україні.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на EastFruit.

На початку 2021 року компанія Vertical Field реалізує пілотний проєкт в національній мережі супермаркетів Varus, а потім розшириться на інші мережі. Varus управляє 95 магазинами у 25 містах і щодня привертає близько 260 тис. клієнтів.

Ґрунтові установки Vertical Field складаються з окремих блоків рослин, які можуть бути перебудовані за бажанням для вирощування місцевих овочів. Ця зелена стіна підходить для вирощування овочів в магазинах, офісах і багатоквартирних будинках або в будь-якому місці в міських районах, де мало місця, але багато стін.

Гай Еліцур, генеральний директор Vertical Field, сказав в заяві, що проєкт з Varus призведе до “більшої кількості проєктів в найближчому майбутньому з великою кількістю мереж в Україні”.

“Одне з відкриттів, яке з’явилося під час кризи COVID-19, – це необхідність розробки рішень, які дозволять міським жителям отримати доступ до здорової їжі з мінімальним втручанням людини та без залежності від транспортування й доставки з віддалених місць”, – сказав він.

Перегляди: 1