Головна Новини Ринок України У водойми України у 2020 році заселили 16 млн. мальків риби

У водойми України у 2020 році заселили 16 млн. мальків риби

Протягом 2020 року профільними державними до українських водойм випущено понад 16,1 млн. екземплярі водних біоресурсів. Це на 5% більше запланованого показника та на 3% більше ніж минулого року, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Державного агентства рибного господарства.

“Поповнення популяцій водних біоресурсів – один із пріоритетних напрямів Держрибагентства і важлива складова розвитку рибної галузі. Випуск молоді цінних видів риби покращує стан іхтіофауни та збільшує рибне багатство наших водойм”, – зазначила голова Держрибагентства Ганна Шишман.

Так, за рахунок державного бюджету чотирма державними рибовідтворювальними комплексами в 2020 році випущено у водойми по всій території України майже 11 млн. екземплярів рослиноїдних видів риб та коропа, 1,6 млн. екземплярів стерляді та осетра російського і понад 3,4 млн. екземплярів щуки, сома та судака.

Крім того, понад 181 тис. екземплярів дунайського лосося, райдужної і струмкової форелі випущено у гірські річки Чернівецької та Івано-Франківської областей. Ці види риб вирощено на державній установі “Рибоводний форелевий завод “Лопушно”.

Найбільше випущено водних біоресурсів (7,2 млн. екземплярів) Херсонським виробничо-експериментальним заводом по розведенню молоді частикових риб. Зокрема, вселено понад 6,3 млн. екземплярів рослиноїдних видів риб і коропа та 900 тис. екземплярів щуки.

Перегляди: 1