Головна Новини Ринок України В Україні пожвавився попит на картопляну доробку і переробку

В Україні пожвавився попит на картопляну доробку і переробку

COVID-19 не вплинув на галузь картоплярства, зростає цікавість виробників до професійних рішень зі зберігання, доробки, та переробки на так звану фреш картоплю, виробництво картопляного пюре або пластівців.

Про це розповів Олесь Капітанчук, директор компанії “Толсма Текнік”, поставника в Україну рішення та обладнання для зберігання, доробки та переробки картоплі, повідомляє ПроАгро Груп” з посиланням на Українську асоціацію виробників картоплі

“Незважаючи на епідемію коронавірусу, минулого року нам вдалося реалізувати кілька проєктів зі зберігання картоплі. Попит на них є й цього року, плануємо зробити два об’єкти, але їх може бути й більше”, – сказав Олесь Капітанчук.

За його словами, є попит і на обладнання з доробки картоплі: її калібрування, миття та фасування. Бізнесмени також розглядають і можливість будівництва переробних підприємств.

“Можливо, цього року реалізуємо проєкт з виробництва свіжої чищеної та порізаної картоплі-фреш. Але така продукція має дуже короткий термін реалізації. Для його подовження цю картоплю можна додатково обробляти – бланшувати та пастеризувати”, – сказав директор “Толсма Україна” і додав, що є й інтерес у виробництві в Україні сухого картопляного пюре або пластівців для його приготування.

За інформацією Української асоціації виробників картоплі, у числі таких зацікавлених аграріїв є як великі агрохолдинги, так і абсолютно нові гравці, що готові заходити в сегмент промислового картоплярства.

“Стимулом до подібної зацікавленості стала напрацьована Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з УАВК держпрограма з розвитку промислового картоплярства на 2021-2025 роки. Одним із головних завдань програми є стимулювання будівництва заводів із передреалізаційної доробки та переробки картоплі”, – зауважили в УАВК.

Перегляди: 0