Головна Новини Ринок України Аграрії Вінниччини планують збільшити площі під соєю і кормовими культурами

Аграрії Вінниччини планують збільшити площі під соєю і кормовими культурами

У Вінницькій області в 2021 році зернові культури займатимуть 54,5% площ, з яких 33% ярі, 30,1% – технічні, 8,2% – картопля і овочі, 7,2% – кормові культури.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Вінницької ОДА, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.

Під урожай поточного року в області прогнозується на 6 тис. га розширити посівні площі сої та на 1,5 тис. га збільшити площу кормових культур. Також на 6 тис. га в Вінницькій області зросла площа озимих зернових.

“Близько 10 тис. га прогнозується посіяти круп’яних культур, що на 500 га більше, ніж у минулому році, і завдяки чому повністю забезпечується внутрішня потреба області в сировині для виробництва гречаної крупи і пшона”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що без змін на Вінниччині, в порівнянні з минулим роком, залишаться площі під цукровим буряком – 49 тис. га і під соняшником – 284 тис. га.

“Кукурудза вже кілька років є лідером за обсягами виробництва зерна та використаної площі. Її частка в структурі посівних площ знаходиться в межах 25-30%. У поточному році, як і в попередньому, цією культурою прогнозується засіяти близько 450 тис. га “, – повідомили в департаменті.

Зазначається, що співвідношення культур у структурі посівних площ у Вінницькій області близько до оптимального і забезпечує прийнятний рівень рентабельності виробництва продукції рослинництва.

Перегляди: 0