Головна Новини Ринок України На Львівщині зосередяться на створенні сімейних фермерських господарств

На Львівщині зосередяться на створенні сімейних фермерських господарств

Комплексна програма на 2021-2023 роки, яку пропонує департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, доповнена новими напрямами, які передбачають трансформацію особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства. Очікуване фінансування від Львівської обласної ради – 17 млн. гривень, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію департаменту.

Торік завершився період реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки.

“Програма передбачала створення умов для стабільного динамічного розвитку виробництва сільськогосподарської продукції. Зокрема, за цей період збільшили обсяги виробництва валової сільськогосподарської продукції на 13,9%, в тому числі сільськогосподарські підприємства – на 32,9%. Впродовж 2020 року офіційно зареєстрували 32 сімейні фермерські господарства, в тому числі 23 – в молочному скотарстві. Реалізували 30 бізнес-проектів та інвестиційних проектів. Додатково створили 20 робочих місць”, – зазначила керівник департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

Велика частина нової програми на 2021-2023 роки присвячена забезпеченню споживчих потреби населення та розвитку підприємництва на селі, а також органічного виробництва. Згідно з програмою, передбачена фінансова підтримка аграріїв у вигляді часткового відшкодування витрат за придбання та використання біологічних засобів захисту рослин, відшкодування вартості сертифікації органічного виробництва.

“Заплановано реалізацію 62 малих бізнес-проектів з розвитку аграрного виробництва та участь і організацію аграрних виставок, ярмарок з метою промоції місцевого сільськогосподарського виробництва. Особлива увага буде приділятись реалізації можливостей молоді, учасників АТО та ООС та жінок у веденні господарств сімейного типу”, – наголосили в департаменті.

Зокрема, у планах на 2021 рік в області – зосередитись на створені сімейних фермерських господарств, у тому числі розвивати молочне фермерське скотарство.

“Ставимо акцент на підтримці вирощування малими суб’єктами господарювання нішевих культур, яких зараз недостатньо у Львівській області – гречка, жито, ягоди та плоди. Велику увагу плануємо приділити розвитку кооперації, аби малі виробники мали змогу формувати товарні партії для виходу на внутрішній ринок та підтримку в межах своїх територіальних громад”, – додала Людмила Гончаренко.

Перегляди: 1