Головна Новини Ринок України На Київщині виявлено спалах пташиного грипу

На Київщині виявлено спалах пташиного грипу

На території домогосподарства в смт. Гостомель Київської області (котеджне містечко “Канадське селище”) зареєстрований та лабораторно підтверджений перший випадок грипу птиці в Бучанському районі. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Ірпінського міськвідділу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

“З 19 січня 2021 року запроваджений карантин. Встановлено буферну зону (зону захисту) навколо господарства в радіусі 3 км, до неї включено територію котеджного містечка “Канадське селище” та частину території селища Гостомель (місцевість Мостище) з прилеглими лісовими угіддями та полями. Встановлено зону спостереження (зону нагляду) навколо господарства радіусі 10 км (включаючи зону захисту)”, – зазначили в ДПСС.

Згідно з оприлюдненою інформацією, до зони спостереження включено населені пункти Гостомельської селищної територіальної громади Бучанського району – села Мощун та Горенка, а також селище Гостомель з прилеглими полями та лісовими угіддями. Наразі затверджений й реалізовується план заходів з ліквідації захворювання грипу птиці у домогосподарстві.

Перегляди: 0