Головна Новини Ринок України Робоча група обговорила збільшення поставок української агропродукції в Саудівську Аравію

Робоча група обговорила збільшення поставок української агропродукції в Саудівську Аравію

В Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України відбулося перше засідання українсько-саудівської робочої групи з розвитку торговельних та інвестиційних відносин в сільськогосподарській сфері. Українську сторону очолив заступник міністра Тарас Висоцький, саудівську – представник Державної інвестиційної компанії Salic Вільям Інгланд.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби Мінекономіки.

“Метою діяльності цієї робочої групи є вироблення практичних кроків, спрямованих на розширення присутності української сільськогосподарської продукції на ринку КСА, залучення інвестицій КСА в розвиток сільського господарства України, використання логістичних потужностей КСА для просування української продукції на ринки інших держав регіону (країни Арабської затоки, країни MENA)”, – інформавали в міністерстві.

Зазначається, що експорт української сільськогосподарської продукції до КСА у січні – листопаді 2020 року становив $ 410,9 млн. (+11%). Найбільші обсяги експорту складають: зерновi культури, м’ясо та їстівні субпродукти, жири та олії, молоко та молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед.

Перегляди: 0