Головна Новини Ринок України В Мінекономіки розглянули проблемні питання логістики агропродукції

В Мінекономіки розглянули проблемні питання логістики агропродукції

В Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві за участю заступника міністра Тараса Висоцького, представників Мінінфраструктури, АТ “Укрзалізниця”, профільних асоціацій та операторів ринку.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби Мінекономіки.

Зазначається, що учасники зустрічі обговорили питання дерегуляції перевезень вантажів внутрішніми водними шляхами. Зокрема, розглянули стан реалізації ініціатив по внесенню змін до наказу Міністерства інфраструктури України від 27 травня 2013 року № 316 “Про портові збори”. Наразі у Мінінфраструктури працюють над розробкою методики портових зборів, яку передбачається оприлюднити у кінці січня для експертної оцінки учасниками ринку.

“Також присутні розглянули врегулювання питань перевезення вантажів на особливих умовах в універсальних контейнерах. За інформацією Мінінфраструктури, розробку відповідної документації передбачається завершити в середині лютого з подальшим оприлюдненням для громадського обговорення”, – поінформували в Мінекономіки.

Крім того, було обговорено питання тарифної політики АТ “Укрзалізниця”. Зокрема, розглянуто особливості виконання суб’єктами господарювання довгострокових договорів на користування вагонами, запровадження Укрзалізницею нового порядку зі встановлення тарифних ставок на вагони, а також питання термінів експлуатації зерновозів.

Перегляди: 0