Головна Новини Ринок України Суд розпочав процедуру банкрутства власника мережі “Фуршет”

Суд розпочав процедуру банкрутства власника мережі “Фуршет”

Господарський суд Дніпропетровської області почав процедуру банкрутства Дочірнього підприємства “Рітейл Центр”, який володіє роздрібною мережею “Фуршет”.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Retailers.ua.

Як випливає з матеріалів справи, процедура банкрутства ДП “Рітейл Центр” розпочата за позовом від фінансової компанії “Фінворк”. У 2019 компанія “Моден Трейд” надала “Рітейл Центр” безпроцентну фінансову допомогу в розмірі 7,945 млн. грн. Боржник повинен був повернути цю суму до 20 лютого 2020 року, але не зробив цього. Компанія “Фінворк” викупила цей борг у “Моден Трейд”.

В кінці 2020 року “Рітейл Центр” заплатив “Фінворк” 100 тис. гривень, і заявив, що виплатити решту суми – 7,845 млн. грн. – не може. “Фінворк” звернувся до суду, який прийняв рішення про початок процедури банкрутства “Рітейл Центр”.

“Фінворк” – не єдина компанія, якій заборгував “Фуршет”. В єдиному реєстрі судових рішень містяться десятки позовів від постачальників мережі.

20 січня п. р. компанії-постачальники роздрібної мережі “Фуршету” отримали лист за підписом директора “Рітейл Центр” В’ячеслава Купченко про те, що суд почав процедуру банкрутства компанії, у зв’язку з чим вводиться мораторій на виплати кредиторам і призначений розпорядник майна. Всі вимоги кредиторів повинні бути пред’явлені до 16 лютого 2021 року.

“Фуршет” – один з найстаріших продуктових ритейлерів України, перший супермаркет був відкритий в 1998 році в Києві. До 2004 року “Фуршет” був найпопулярнішим супермаркетом в столиці. На піку розвитку у 2011 році мережа налічувала 108 магазинів. Станом на січень 2021 року їх залишилося 39.

Перегляди: 0