Головна Новини Ринок України Україна взяла участь у сесії Міжнародної ради по зерну

Україна взяла участь у сесії Міжнародної ради по зерну

Наприкінці минулого тижня українська делегація на чолі з заступником міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства – торговим представником України Тарасом Качкою взяла участь у 52-й сесії Міжнародної ради по зерну (в режимі відео конференції). Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу міністерства.

Метою форуму є інформування учасників щодо передових практик впровадження цифрових рішень у зерновій промисловості та створення передумов для обміну досвідом приватного та державного секторів, розробка ефективних рішень для підтримки торгівлі в умовах обмежень, викликаних пандемією COVID-19.

“Україна є важливим гравцем на міжнародному ринку зерна, одним з гарантів продовольчої безпеки в світі, та має потенціал у нарощенні виробництва і експорту зернових. За результатами 2019/2020 маркетингового року в сукупності за обсягом експорту всіх зернових культур Україна стала “срібними призерами”, пропустивши вперед лише США”, – прокоментував Тарас Качка.

Зокрема, за даними міністерства сільського господарства США у 2019/2020 МР в рейтингу найбільших експортерів зернових Україна посіла 2 місце за обсягом поставок ячменя, 4 – по кукурудзі, 5 – по пшениці.

Так, учасники розглянули багаторічний прогноз та можливий сценарій для попиту та пропозиції на основні зернові та олійні культури, національні торговельні політики з акцентом на запровадженні країнами додаткових торговельних обмежень. Крім того, на засіданні було внесено пропозицію щодо посилення міжнародного торговельного співробітництва.

Перегляди: 0