Головна Новини Ринок України На Волині продовжують збирати кукурудзу

На Волині продовжують збирати кукурудзу

На Заході України ще багато полів вкриті кукурудзою, чому сприяли погодні умови. Це зумовлює необхідність працювати в екстремальних умовах. При цьому, зерна не пошкоджені, а урожай досить вдалий.

Про це розповів головний агроном ТОВ “Луцька аграрна компанія” Ярослав Скаковський, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на SuperAgronom.

“Причина такого пізнього збирання полягає в кліматичних умовах, які понесли за собою весняні заморозки, що затримали вегетацію кукурудзи. В Центральній Україні була інша проблема – засуха, тому там збирали на декілька місяців раніше”, – пояснив спеціаліст.

За його словами, збирати кукурудзу можна навіть за лютих морозів, на якість зерна це ніяк не впливає.

“Вологість на цей рік стандартна – від 28 до 37%. Тобто незалежно від гібрида та ФАО стабільна вологість становить 32%. Качан сформований до кінця, складається з 16 рівних рядів, по 40 зернин в кожному. Тип – зубовидний, лущиться добре, зерно досить велике”, – відзначив Ярослав Скаковський.

Подекуди на качанах відзначається незначне пошкодження метеликом та іншими шкідниками, але інсектицид було вирішено не вносити, через те, що глобального деструктивного впливу не відзначалось.

“Урожайність очікується не менше 11 т/га в сухому, в заліковій вазі. Кукурудза піде на корм, на птахофабрику”, – додав головний агроном підприємства.

Перегляди: 0