Головна Новини Ринок України Фермери Херсонщини отримали понад 4,6 млн. гривень держпідтримки

Фермери Херсонщини отримали понад 4,6 млн. гривень держпідтримки

Новостворені фермерські господарства Херсонщини отримали у 2020 році 1,96 млн. гривень державної фінансової підтримки. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію департаменту розвитку сільського господарства та зрошення м. Херсон.

“Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 106 у 2020 році 35 новостворених фермерських господарств області отримали субсидію з державного бюджету на суму 1,963 млн. гривень. Ще 83 фермерських господарств (крім новостворених) за поданими заявками 2019 року отримали 2,720 млн. гривень”, – зазначили в департаменті.

Крім того, за рішенням Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 3 фермерські господарства Херсонщини отримали дотації за утримання корів у розмірі 450 тис. гривень.

Українським державним фондом підтримки фермерських господарств за поданням регіональної комісії Херсонського відділення Укрдержфонду за бюджетною програмою “Надання кредитів фермерським господарствам” надано 9 фермерам Херсонщини фінансову підтримку на поворотній основі на загальну суму 3,618 млн. гривень.

“Державна підтримка розвитку фермерських господарств надаватиметься й у 2021 році”, – підкреслили в агродепартаменті.

Перегляди: 1