Головна Новини Ринок України Сильні морози не завдали значної шкоди сільгоспкультурам

Сильні морози не завдали значної шкоди сільгоспкультурам

Сильні морози (мінус 18-32°), які спостерігалися в Україні упродовж останнього тижня, на більшості площ не завдали значної шкоди зимуючим культурам – пшениці, житу, ячменю, ріпаку. Про це йдеться у дописі Українського гідрометеорологічного центру у Facebook, повідомляє “ПроАгро Груп”.

Зазначається, що попри дуже низькі температури, умов для вимерзання посівів не виникало завдяки сніговому покриву, який утворився на полях перед похолоданням.

“Лише у районах із недостатнім снігом покривом або за його відсутності (особливо у Херсонській та Одеській областях), де температура ґрунту на глибині вузла кущіння озимих культур знижувалася до мінус 13-15°, можливе локальне пошкодження озимого ячменю, ріпаку та слаборозвинених з осені рослин озимої пшениці. Морози до мінус 20-32°, які спостерігалися на всій території окрім Закарпатської та Чернівецької областей (де вони сягали мінус 15-18°), могли пошкодити бруньки плодових та винограду у тих районах, де така температура повітря утримувалася більше 3-х днів”, – зауважила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

Перегляди: 0