Головна Новини Ринок України У Шепетівці розпочато підготовку до створення агропромислового парку

У Шепетівці розпочато підготовку до створення агропромислового парку

Проєкт Шепетівської громади зі створення на її території громади агропромислового парку став переможцем конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку і отримає державне фінансування за рахунок коштів, отриманих від Європейського союзу. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби Хмельницької обласної ради.

Проєкт передбачає будівництво багатофункціонального спеціалізованого комплексу, спрямованого на розвиток агропромислової діяльності. На балансі такого парку буде матеріально технічна база, необхідна інфраструктура (підведені комунікації та енергоносії) та юридичні умови. Призначення комплексу – сприяти розвитку малого і середнього бізнесу зайнятого у сфері сільськогосподарської діяльності на території цього регіону.

Зазначається, що агропромисловий парк – це прекрасна можливість реалізації інвесторами на його території, використовуючи логістичну інфраструктуру, переробки сільськогосподарської продукції рослинництва, тваринництва, ягідництва та садівництва; обладнання тепличних господарств. Найважливішим завданням агропромислового парку є збільшення частки сільського господарства в загальному обсязі ВВП, забезпечення продовольством і підвищення рівня життя громади шляхом створення додаткових робочих місць та стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу, податкових надходжень до місцевого бюджету.

Проєкт планується реалізовувати у три етапи. Наразі, на першому етапі, проводиться визначення доцільності місцеперебування об’єкту, пошук та виділення ділянки орієнтовною площею 5-7 га, розробка проєктно-кошторисної документації. Другий: облаштування промислового майданчика та реконструкції інфраструктури. Третій: залучення інвесторів та початок господарської діяльності у межах агропромислового парку. Реалізація проєкту відбудеться у 2021-2023 роках.

Перегляди: 7