Головна Новини Ринок України Відновлення Мінагрополітики відкладено на початок березня

Відновлення Мінагрополітики відкладено на початок березня

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 року №1344 щодо забезпечення реалізації комплексного відновлення діяльності Мінагрополітики, формування і запуск профільного міністерства мало розпочатися з 1 лютого, але у зв’язку з додатковими консультаціями це питання відкладається до 1 березня 2021 року.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.

“Позиція щодо формування Міністерства аграрної політики і продовольства виходить безпосередньо з питання формування політики. Мінагрополітики бачить свою позицію у формуванні через такі центральні органи виконавчої влади як: Держгеокадастр – в частині реалізації земельної реформи та формування земельних відносин, Держводагентство – в частині реалізації проєктів зрошення і меліорації, Держрибагентство – що стосується рибного господарства, і Держпродспоживслужба – питання, що стосується регулювання концепції “від поля до столу” і забезпечення продовольчої безпеки “, – зазначив Роман Лещенко.

За його словами, дії Мінагрополітики стосувалися цих чотирьох органів виконавчої влади, і позиція міністерства залишається незмінною в цій частині.

“Потрібен час для фіналізації цього процесу, але стратегічне бачення залишається незмінним, що Держпродспоживслужба повинна залишитися в системі Міністерства аграрної політики”, – підкреслив Роман Лещенко.

В результаті обговорення агрокомітет ВРУ одноголосно підтримав пропозицію звернутися до глави уряду Дениса Шмигаля з проханням відновити Міністерство аграрної політики і продовольства з функціями, які були до його ліквідації. Крім того, парламентарії пропонують віднести до обов’язків Мінагрополітики реалізацію частини програми меліорації.

Перегляди: 0