Головна Новини Світові ринки Індія не підвищуватиме імпортне мито на пшеницю

Індія не підвищуватиме імпортне мито на пшеницю

Як повідомляє Reuters із посиланням на урядові джерела, Індія відмовилась від ідеї збільшення вдвічі імпортного мита на пшеницю до 40%. Наразі вона залишилась на рівні 20%. Очікується, що ці дії компенсують дефіцит внутрішнього виробництва пшениці за рахунок збільшення імпорту. В зв’язку з цим, перед українськими експортерами розширюються можливості для подальшого експорту зерна до Індії, яка є третьою за обсягами споживання пшениці країною в світі після Європейського Союзу та Китаю. Так, за останньою оцінкою USDA обсяг споживання пшениці Індією оцінюється на рівні 98 млн тонн.

Міністерство сільського господарства Індії очікує, що врожай пшениці цього року в країні становитиме 97,11 млн тонн замість необхідних – 98,51 млн тонн. Ще кілька тижнів тому три міністерства, зокрема, у справах продовольства країни, торгівлі та фінансів вийшли з пропозицією підвищити імпортне мита до 40%, для забезпечення стабільності цін на пшеницю на внутрішньому ринку, з метою захисту національного товаровиробника за для отримання прибутків місцевими фермерами.

Індійські борошномельні підприємства минулого року імпортували майже 2 млн тонн пшениці, проти 6,5 млн тонн у 2016 році. Борошномельні підприємства Індії вже бронюють місця в портах і в очікуванні поставок пшениці з Австралії, України та Росії.

Перегляди: 0