Головна Новини Світові ринки Влада Бразилії заборонила інсектициди, що містять сульфурамід

Влада Бразилії заборонила інсектициди, що містять сульфурамід

Як стало відомо аналітикам ProAgro Group, Фонд захисту навколишнього середовища Бразилії відмовив у реєстрації інсектицидів, які містять сульфурамід (sulfluramid) як активний інгредієнт, у бразильському штаті Ріо-Гранде-ду-Сул. Рішення Державного комітету з аналізу реєстрації агротоксичних препаратів (Diagro) зазначає, що ці продукти більше не можуть бути продані на території зазначеного регіону, а компанії матимуть 120 днів для відкликання наявних запасів.

У своєму обґрунтуванні відмови від реєстрації інсектицидів, уряд країни заявив, що сульфурамід негативно впливає на здоров’я людей “підвищуючи рівень захворюваності на рак сечового міхура, збільшуючи ризик виникнення новоутворень (пухлин) у чоловічій репродуктивній системі та спричиняючи захворювання шлунково-кишкового тракту”.

“В природному середовищі, сульфурамід розпадається до перфторооктану сульфанату, речовини, що характеризується високою токсичністю, стійкістю, здатністю до перенесення на великі відстані та біоаккумуляцією. Концентрація цієї речовини у навколишнього середовищі становить загрозу для риб, птахів та ссавців”, – Diagro. Відмова у реєстрації розповсюджується і на чотири попередні запити, подані у 2008, 2015 та 2016 роках. Два з них що до Mirex-S MX та Mirex-S MAX NA, виробником яких є компанія Atta Kill, а також – форміцид (мурахоцид) Atta MEX-S, що застосовується Unibras Agro Qumica, крім гранульованого форміциду Dinagro Agropecuaria. Всі вони мають сульфурамід в якості активного інгредієнту.

Перегляди: 0