Головна Новини Світові ринки Китай і США. Торгівельна війна?

Китай і США. Торгівельна війна?

У відповідь на дії Вашингтону, Китай з 2 квітня вводить підвищені мита на 128 найменувань імпортованих зі США товарів. Про це повідомило Міністерство фінансів КНР. У заяві Мінфіну підкреслюється, що дана міра стала відповіддю на встановлення американським президентом Дональдом Трампом імпортних мит в розмірі 25% на сталь та 10% на алюміній походженням з Китаю. У Пекіні переконані, що дані кроки американської адміністрації “порушили правила Світової організації торгівлі” і не відповідали “списку виключення”, допустимих з міркувань безпеки.

КНР введе 15-відсоткові імпортне мито на фрукти з США та продукцію з них. Імпортне мито на американську свинину та яловичину та продукти їх переробки становитиме 25%. Йдеться, також, про встановлення 25-відсоткового імпортного мита на соєві боби, пшеницю, кукурудзу, бавовну, сорго, тютюн та вироби з нього.

Дані дії суттєво зменшать кількість американського експорту, проте попит на такі важливі продовольчі товари до Китаї з інших країн світу тільки збільшуватиметься, враховуючи темпи зростання населення країни. Українським експортерам варто поборотись за додаткову частку китайського ринку.

Нагадаємо, що компнія Louis Dreyfus, 3 квітня, придбала в Китаї завод Sinarmas Natural Resources Foodstuff Technology (Тяньцзинь)з переробки соєвих бобів. За повідомленням компанії потужність заводу дозволяє щоденно переробляти 4 тис. тонн сої для виробництва штоту та олії. Завод також дозволить компанії щоденно виробляти 1,2 тис. тонн рафінованої рослинної олії.

Перегляди: 1