Головна Новини Світові ринки Китай впроваджує заходи для збільшення власного виробництва соєвих бобів

Китай впроваджує заходи для збільшення власного виробництва соєвих бобів

Китай в цьому році вживає додаткові заходи для збільшення виробництва сої в країні, в зв’язку з складними торгівельними відносинами, що склались між ним та США, які загрожують обмежити імпорт від їхнього другого за розміром постачальника.

Китай – провідний світовий покупець і споживач соєвих бобів, що зумовлено кормовими потребами величезного сектору тваринництва. Нагадаємо, що Пекін погрожував запровадити 25% митний тариф на імпорт сої зі Сполучених Штатів у відповідь на імпортні мита, прийняті Вашингтоном. Одна лише загроза впровадження тарифів вже зменшила обсяги імпорту соєвих бобів США з до Китаю та підвищила ціни від інших постачальників, таких як Бразилія, підтримуючи ціну на соєвий шрот, який широко використовується в якості складового інгредієнту для тваринних кормів. Керівництво північно-східних провінцій Heilongjiang та Jilin на минулих вихідних провела зустріч, щоб обговорити дії, спрямовані на збільшення посівних площ під сою, повідомляється на сайтах місцевої влади.

Офіційно опублікований урядом провінції Heilongjiang документ, рекомендує виділити додаткові 333,3 тис. га, які будуть засіяні соєвими бобами цього року. Так зване “надзвичайне повідомлення” також закликало до додаткового включення 133,3 тис. га в поточну програму сівозмін кукурудзи з іншими культурами, а саме з соєвими бобами.

Попри намагання представника Thomson Reuters зв’язатись із китайськими можновладцями аби підтвердити даний документ, у державних установах провінції Heilongjiang ніхто не відповів на телефонний дзвінок. Проте повідомлення на веб-сайті міста Heihe в Heilongjiang посилаються на провінційні та національні зустрічі з метою збільшення посівних площ під соєвими бобами.

Уряд столиці Changchun провінції Jilin окреслив план дій для впровадження нової політики в документі, розміщеному в Інтернеті від 28 квітня поточного року. Зокрема, до них належать направлення представників влади до віддалених селищ для нагляду за процесом сівби, водночас, також було запущено медіа-кампанії, спрямовані на популяризацію “політичного завдання” щодо збільшення виробництва сої. У державних установах Jilin’a також ніхто не відповів на телефонний дзвінок, до того ж Міністерство сільського господарства та сільських територій не відразу відреагувало на факс щоб підтвердити правдивість наданої інформації,.

Розроблений план дій навряд чи запропонує значну негайну допомогу покупцям кормів. Збільшення посівної площі на 333,3 тис. га під сою призведе до збільшення обсягів виробництва на близько 600 тис. тонн, вважає Yang Linqin, аналітик COFCO Futures.

Відповідно до офіційних даних очікується, що Китай імпортуватиме 96 млн тонн сої в 2017/18МР, проти внутрішнього виробництва 14,6 млн. тонн. Офіційні зусилля, направлені на збільшення внутрішнього виробництва соєвих бобів, підкреслюють стурбованість Пекіну майбутнього впливу від запровадження імпортних мит. “Обов”язкові” дії уряду були б набагато ефективнішими, ніж покладатися на “добру ласку” фермерів, додав Yang Linqin. Селяни раніше повідомляли, що в цьому році вони будуть висаджувати більше кукурудзи, що потенційно могло б призвести до збільшення обсягів виробництва зерна та зменшення обсягів виробництва сої.

Перегляди: 0