Головна Новини Світові ринки Посилення санкцій проти Ірану не впливає на виробництво та експорт іранських морепродуктів

Посилення санкцій проти Ірану не впливає на виробництво та експорт іранських морепродуктів

Застосовані проти Ірану санкції не впливатимуть на ринок морепродуктів в країні, виробництво яких сягає до 1,2 млн тонн в рік. Більш того, прогнозується збільшення виробництва з 8 до 10 відсотків вже цього року. Зокрема, за рахунок приватних організацій, які займаються вирощуванням риби та креветок.

Ханс Салехі, голова Організації рибного господарства Ірану запевнив, що державна політика щодо рибальства в Перській затоці і Каспійському морі спрямована на підтримку поточної тенденції розвитку рибної галузі країни. Відтак розробляється програма для поповнення та відновлення водних ресурсів.

Салехі додав, що багато зусиль було покладено для відновлення природної реплікації в північних водах. “Ми зробили велику роботу для відновлення рибних запасів у морі, що є одним із природних репродукцій у водах півночі країни. Зокрема, в цьому році навесні у наші води було запущено понад 30 мільйонів мальків білої риби. На Півдні країни ми збільшили кількість інкубаторів. І це добре спрацювало у водах Бушеру, Хузестан і Хормозага” – узагальнив Салехі.

Планується продовження розвитку інфраструктури для вирощування риби в морі у клітках. І вже цього року таким чином вироблятиметься до 30 тисяч тонн продукції.

Салехі заявив, що за цей рік було заплановано збільшити експорт морепродуктів на 10%, зазначивши, що минулого року було експортовано 124 тисячі тонн всіх видів продукції, вартістю понад 500 мільйонів доларів.

Як повідомляє іранська агенція agna.ir, Міністерство сільського господарства Ірану повідомило про продовження експортування рибної продукції в країни Євразії, Південно-Східної Азії і на Близький Схід. Надалі географія співпраці розширюватиметься. Іран підписує угоди про експорт форелі та креветки в Європейські країни обсягом не менше як і в попередні роки.

Голова Організації рибного господарства також підкреслив, що задля налагодження експорту до Росії їм необхідний розвиток у сфері пакування та термообробки задля збільшення терміну придатності продукту.

“Добре, що основні вимоги до нас у секторах промисловості поза межами сфери впливу США” – додав Салехі. Він також зазначив, що протягом останніх трьох років, спостерігається розвиток інфраструктури з виробництва морепродуктів завдяки хорошому інвестуванні в дану галузь.

Перегляди: 0