Головна Новини Світові ринки ЄС допоможе США вирішити торговельну кризу

ЄС допоможе США вирішити торговельну кризу

24 липня адміністрація США оголосила про екстрену допомогу в розмірі 12 мільярдів доларів для фермерів, які постраждали від загострення торговельних суперечок з Китаєм. Проте більшість фермерів країни лишаються невдоволеними політикою президента і вимагають вплинути на вирішення кризи більш глобальним способом.

Найбільш постраждали виробники сої
Можна стверджувати, що американські виробники сої найбільше постраждали від торгівельної війни з Китаєм. У 2017 році Китай імпортував 31% американського виробництва соєвих бобів, що дорівнює 60% загального експорту США. Американська соєва асоціація (ASA) сказала, що пошук рішення є критичним для індустрії сої. “Американська асоціація сої стверджує, що найкращим способом зменшення торговельного дефіциту нашої країни є збільшення експорту, включаючи сільськогосподарські продукти”, – сказав Джон Хейсдорфер, президент ASA в прес-релізі. “Оскільки адміністрація вирішила використовувати тарифи для вирішення торгових проблем з Китаєм, і Китай відреагував, фермери не мають часу чекати коли ця ситуація вирішиться”. Інші асоціації висловили подібні занепокоєння і закликали Президента ” визнати це, як руйнівний збиток і “негайно завершити торговельну війну”.
“Фермери по всій Америці залежать від відкритих ринків і стабільних контрактів на їх існування”, сказав Брайан Куель. “Найкращим полегшенням для торгової війни президента буде припинення торгової війни. Фермерам потрібні договори, а не компенсації, щоб вони могли створити стабільність і планувати майбутнє. Ця запропонована дія буде лише короткочасною спробою приховати довгостроковий збиток, заподіяний тарифами “.

Трамп просить фермерів бути терплячими
“Проблема у нас полягає в тому, що в деякій країні тарифи на наші продукти мають 50% та ми не маємо жодного з них”, – сказав він, вказуючи на Китай. Щоб пом”якшити зростаюче фінансове навантаження на американського фермера, яке виникло внаслідок нещодавніх торговельних суперечок, адміністрація виділила 12 мільярдів доларів на надання надзвичайної допомоги. Платежі будуть надані виробникам кукурудзи, бавовни, молочних продуктів, свинини, сорго, соєвих бобів та пшениці.

Робота над довгостроковими рішеннями
“Це короткострокове рішення, яке дозволить президенту Трампу працювати над довгостроковими торговельними угодами, щоб зміцнити сільське господарство та всю економіку США”, – сказав міністр сільського господарства Сонні Пердью.
USDA планує розподілити фінансування за допомогою трьох програм. Міністерство сільського господарства США буде використовувати фінансування для створення Програми сприяння торгівлі, яку керує Служба зовнішньої сільськогосподарської діяльності (FAS) спільно з приватним сектором. Метою є розробка нових експортних ринків для сільськогосподарської продукції.

Щоб вирішити цю складну торговельну кризу США планує залучити ЄС як потенційного нового торговельного партнера
Президент Трамп та Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявили, що досягли певної угоди. США пообіцяли зняти тарифи на неавтоматичні промислові товари, тоді як ЄС пообіцяв купувати більше американських соєвих бобів та зрідженого природного газу. “Ми просто відкрили Європу американським фермерам”, – сказав президент Трамп на засіданні 26 липня в Айові. “Я зустрічався з міністром Європейського Союзу вчора, і ми підписали лист про наміри розпочати нові відносини з ними”. Це справді буде корисним для фермерів.

Перегляди: 0