Головна Новини Світові ринки Сіно та солома в Німеччині стає дефіцитом

Сіно та солома в Німеччині стає дефіцитом

Протягом двох останніх тижнів ціни на сіно в Німеччині зросли вже більш ніж на 10 євро за тонну. Зараз у західнонімецьких районах в даний час використовуються до 175 євро/т для тюків. Рік тому це було на 35 євро дешевше.
Те саме стосується і соломи, що в даний час оцінюється у розмірі до 135 євро/т від фермерських господарств і продовжує показувати динаміку зростання. І це у той час, коли тиск цін мав послабитись за рахунок постачання нового врожаю.
Як повідомляє німецька агенція agrarheute.com, соломи в цьому році для країни недостатньо. Цьогорічна посуха завдала серйозних втрат не лише на зерно, а й на кількість та якість соломи. Так, німецькі фермери-тваринники вже почали шукати альтернативу їй. Наприклад, на фермах для підстілку для тварин солому замінюють на деревну стружку, пісок чи рисові лушпиння. Проте, як показує практика, рисові чаші спричиняють незручності – прилипають до хутра тварин. Ці телята багато часу витрачають на очищення себе. Найздоровішою є худоба, що доглядається на пшеничній соломі. Ці матеріали найкращі для покриттів, вони поглинають вологу і забезпечують тепло.

Перегляди: 0