Головна Новини Світові ринки Наступного сезону виробництво цукру в світі повернеться до середньорічного рівня

Наступного сезону виробництво цукру в світі повернеться до середньорічного рівня

У 2018/2019 МР році виробництво цукру в світі має повернутися до середньорічного рівня, а Бразилія переключиться на етанол.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу асоціації “Укрцукор”, про це повідомила керівник аналітичної служби Sucden Марина Сідак.

Світове виробництво цукру знизиться до 182 млн т, оскільки Бразилія, Пакистан і Європейський союз більш ніж компенсують рекордні врожаї в Індії і Таїланді”, – говорить експерт.

Крім того, аналітик зазначила, що за останній рік експорт цукру з країн Європи значно зріс, але зростання було обмежене поставками більш дешевого цукру з країн Причорномор”я:

“Після скасування квот восени 2017 року країни ЄС збільшили площі посівів цукрового буряка і в сезоні 2017/18 рр. виробили рекордну кількість цукру. Однак, обсяги експорту європейського цукру, незважаючи на їх значне зростання в звітному періоді, не виправдали очікування ринку через посилення конкуренції з країнами Причорномор”я (Росія і Україна), ринки яких також перебувають в умовах високого виробництва і низьких цін”, – прокоментувала Сідак.

Перегляди: 1