Головна Новини Світові ринки Світові овочеві ресурси зменшаться більш ніж на третину вже до 2050 року

Світові овочеві ресурси зменшаться більш ніж на третину вже до 2050 року

Останні результати досліджень показали, що овочі, які є найбільш важливими компонентами здорового харчування, стають все більш дефіцитними для більшості людей у всьому світі. Причиною цього передусім є зміна клімату: підвищення температури повітря та дефіцит води, є серйозною загрозою для світової продукції рослинництва. Згідно з новим дослідженням Міжнародного інформаційного центру, джерела овочів в світі до 2050 року, незважаючи на зусилля по запобіганню зміні клімату, більш ніж на третину знизяться. Згідно з дослідженням, виробництво соєвих культур (боби та сочевиця) буде зменшуватися через підвищення температури та дефіциту води.
Як розповідає британське інформагенство independent.co.uk, дослідники з Університету гігієни та тропічної медицини в Лондоні попереджають, що брак овочів буде основною проблемою для здорового харчування, яке є основою здорового загального здоров”я людини.
Раніше вважалося зворотнє, що з збільшенням викидів двоокису вуглецю (парникових газів) в атмосферу, кількість продукції може збільшитися. Але нові дослідження, засновані на систематичному огляді починаючи з 1975 року, показують, що ця перевага затьмарюється іншими впливами на навколишнє середовище. Так, дослідники прогнозують, що основними чинниками, які впливають на майбутнє сільськогосподарського виробництва, є збільшення парникових газів, зменшення води для зрошення фермерських земель та загальне підвищення температури повітря. Таким чином, стало прогнозовано, що середня світова продукція овочів і бобових, таких як соя і сочевиця, зменшиться на 35% та 9% відповідно.
Аналітики вважають, що зміна клімату зменшить глобальний доступ до важливих продуктів, якщо ми продовжуватимемо існуючу тенденцію. Введення нових сортів та удосконалення сільського господарства, його механізація – це те без чого вже не можливо забезпечити збереження овочевих запасів. Отже, необхідні заходи, включаючи підтримку різних сільськогосподарських секторів для протидії зміні клімату, повинні бути одним з пріоритетів урядів у всьому світі.

Перегляди: 0