Головна Новини Світові ринки Виробництво рису в Ірані скоротиться на 60% через нестачу води

Виробництво рису в Ірані скоротиться на 60% через нестачу води

В Міністерстві сільського господарства Ірану повідомили про скорочення вирощування рису в провінції Гілян і Мазандаран через гостру нестачу води в країні. Таке скорочення може сягати 60 відсотків виробництва рису. Уникнути дефіциту рису в країні, планується за рахунок збільшення виробництва в інших провінціях, повідомляє Міжнародне інформаційне агентство Agna.ir.

Така ситуація траплялася вже і з іншими регіонами країни. Зокрема, довелося припиняти займатися виробництвом рису в таких провінціях, як Фарс і Ісфахан, через ту ж саму проблему відсутності води в достатніх кількостях.

В Департаменті сільськогосподарських культур розповіли, що Міністерство сільського господарства має спеціальний проект по виробництву фуражного зерна на посушливих землях і це дасть змогу задіяти 6 мільйонів гектарів землі в країні. Це дасть змогу підвищити виробництво кормів для забезпечення продовольчої безпеки країни, до того ж посилить родючість ґрунту.

В Міністерстві сільського господарства також повідомили щодо озимих культур: площа зрошуваних земель, де вирощується пшениця займає 2 млн 200 тисяч гектарів та 3 мільйона 800 тисяч гектарів – ячмінь. Ця культура споживає багато води, тому Міністерство обіцяє працювати над вдосконаленням методів її вирощування.

Перегляди: 0