Головна Новини Світові ринки Вже відомі інновації в молочній галузі, які представлять на EuroTier-2018 в Ганновері

Вже відомі інновації в молочній галузі, які представлять на EuroTier-2018 в Ганновері

На майбутній виставці EuroTier 2018 в Гоновері з”явиться багато нових продуктів та рішень для молочних фермерів. Деякі з них отримали інноваційне визнання.

Інноваційний концентрат енергії Rupiol Sunline

Енергетичний запас молочних корів, особливо в першій третині лактації, може бути забезпечений тільки концентрованим харчуванням. Харчова добавка Rupiol Sunline може забезпечувати протеїн в товстому кишечнику і може бути альтернативою використанню пальмової олії. Використовуючи нову технологію обробки, був створений продукт, який містить високозасвоювані поживні речовини, сульфатовані амінокислоти. Продукт вже використовується та випробуваний на молочних фермах.

Сенсорна система наступного покоління

Чим коротше час доїння, тим менше молочних корів доведеться стояти в зоні збирання перед доїнням – це перевірені фактори для зменшення кульгавості, а з цим – більший рівень добробуту тварин. На фермах з доїльної каруселлю тривалість доїння в свою чергу залежить від швидкості руху каруселі. Це нелегко оптимізувати, навіть для досвідчених доїльників. Особливо це стосується того випадку, коли під час доїння корови слід обробляти, що часто зупиняє карусель. Ірландський виробник технологій доїння “Dairymaster Mission Control” довіряє сенсорній системі наступного покоління. Система OptiCruise інтегрована в Dairymaster Mission Control, яка, виходячи з історії доїння кожної окремої корови, визначає, кількість молока, яку слід очікувати.

Додаткова реальність та управління відтворенням

Хоча збір даних для окремих тварин через датчики та цифрові вимірювальні інструменти вже давно стало частиною повсякденного життя багатьох молочних тваринницьких корів, наявність цих даних для повсякденної роботи часто залишається ще на стадії зародження. За допомогою CowControl Nedap робить розширену реальність доступною на любій фермі. На основі додатка користувачеві надана інформація про стадо безпосередньо в сараї. Нова технологія поєднує в собі справжній світ фермерів з цифровою інформацією, завдяки якій вони виявляють та інтегрують дані тварин щодо фертильності, здоров”я чи місця знаходження певних тварин у зображенні камери.

Електронна система вимірювання кількості молока

Безперервне контролювання кількості молока вже протягом багатьох років стало стандартним для молочного скотарства. Проте в електронних вимірювальних системах для вимірювання кількості молока досі існувало декілька недоліків: з одного боку, датчики зменшили поперечний рівень лінії молока, а з іншого – електронні компоненти та кабельні з”єднання були схильні до несправностей. За допомогою Smartflow голландський виробник Nedap висуває подальший розвиток в області систем вимірювання молока на ринку, який був рішуче покращений у названих точках. Система розроблена таким чином, що може біти повністю бездротовою, тобто як з передачею даних, так і з огляду на джерело живлення. Дані передаються через UHF радіозв”язку, що забезпечує надзвичайно швидку та просту інтеграцію даних.

Новий кормовий інгредієнт для регенерації рубців

Кормові добавки компанії Palital запустять Rumen-Ready на EuroTier. Цей кормовий інгредієнт спеціально розроблений, щоб стимулювати відродження рубця в молочних корів у перехідний період. Після отелення рідина часто не готова до обробки додаткового корму. Таким чином, стимуляція рум”яної стінки є ключовою. Часто бутіратна композиція у вигляді кальцію або натрієвої солі використовується для цього. Проте, корів не може обробити ніякого додаткового кальцію або натрію. Таким чином, Rumen-Ready базується на бутирату магнію, який стає доступним у рубці без необхідності травлення ферментів.

Повністю автоматичне видалення кормів у бункерному силомі

З концепцією годівлі “NANO” Wasserbauer розробила автономну систему годування великої рогатої худоби. Він складається з маневреності Shuttle Eco, автоматично рухомого харчування робота та нового унікального підйому для автоматичного прибирання кормів. Такий робот вільно рухається завдяки магнітній основі. У силомі робот Shuttle Eco наповнений прямим, повністю автоматичним підйомом, інтелектуальною системою, яка складається з фрезерного та повітродувного пристроїв.

Новий герметичний матрац для корів

Німецька компанія Huber Technik готова запустити новий дизайнерський матрац для корів на EuroTier, який має унікальну герметизуючу конструкцію на обох кінцях верхньої кришки. Матрац HT 8GS Wings складається з товстого піноматного шару, який повністю закритий у прозорий пластиковий лист, який потім покривається гумовою верхньою кришкою. Рекомендована роздрібна ціна на нову систему становить 68 євро за квадратний метр для варіанту 30-мм пінних покриттів або 73 євро за квадратний метр для більш товстих варіантів 40 мм. Як коврик для піни, так і верхня кришка мають 10-річну гарантію.

Електричний силосний фідер

Цей самохідний eSilokamm поставляється в комплекті з кабіною, що пропонує всебічну видимість і використовується для завантаження, транспортування та вивантаження силосу або кукурудзи. Він має 2 варіанти швидкості до 10 км на годину або до 20 км на годину і буде працювати протягом 2 годин за повним зарядом. Вироблена у Німеччині ця нова машина призначена для господарств, що мають великі відстані між силосом і коровою. Акумулятор може працювати до 10 років або 1600 циклів навантаження. Ціна машини € 49,600.

Інструмент для виявлення ранніх маститів

GEA стверджує, що вона розробила першу в світі систему для раннього виявлення маститу. Компанія стверджує, що його DairyMilk M6850 використовує надійний, чисто фізичний та запатентований метод вимірювання. Цей продукт є частиною портфеля продуктів для автоматичного доїння на GEA і може бути встановлений як в системах DairyProQ, так і в Monobox. Існуючі системи можна модернізувати за допомогою нової технології сенсорів, використовуючи комплект для оновлення.

Нова продукція від Solomix

Нова серія харчових добавок Solomix вводиться у ЄвроТієр голландським виробником Trioliet, призначеним для великих молочних стад понад 180 корів. Нові машини Solomix 3 мають потужність 27, 30 та 34 кубічних метрів і розробляються на додаток до нинішньої серії трансмісійних фрезерних верстатів Trioliet 3. Серія Solomix 3 New Edition являє собою машину з низьким рівнем профілю, яка легше завантажується та підходить для зручних схилів. Моделі доступні з рядом варіантів розряду; бічні двері, конвеєр стрічки на передній або (регульований) ланцюговий конвеєр передній. Ціни на нову Solomix 3 Series починаються з € 68,000.

Новий термометр, призначений для моніторингу здоров”я тварин

Один з переможців срібної медалі на EuroTier – це портативний термометр, розроблений спеціалістом німецького телячого продукту Urban. VitalControl – це ручний пристрій для вимірювання температури тіла через пряму кишку, а також інтегровану клавіатуру та висококонтрастний кольоровий екран. Під час рутинних перевірок телят фермери можуть використовувати VitalControl для сканування номера тварини з транспондера та вимірювання його температури тіла. Пристрій класифікує результат у зелений, жовтий або червоний статус. Водонепроникний пристрій має потужний акумулятор і інтерфейси даних для передачі даних на комп”ютер. За оцінками, вартість цього інструменту становитиме більше 1000 євро.

Аналіз 3D-зображень для вимірювання корів

Система автоматичного 3D-аналізу зображень dsp-Agrosoft GmbH використовується для об”єктивного, безконтактного вимірювання рухомих молочних корів, а отже, дозволяє уникнути непотрібних стресових ситуацій, викликаних фіксацією або іншими заходами. Після кожної процедури доїння, стан організму (коефіцієнт стану корів) та показник ходьби (коефіцієнт руху) записуються. Особливо у великих стадах це дозволяє виявити аномалію та швидко задіювати заходи (наприклад, догляд за копитами).

Економія часу за допомогою нового доїльного обладнання

Шведський виробник технології доїння DeLaval представляє нове доїльне устаткування DeLaval Evanza ™. Каучукові чашки для сосків поєднуються в системі картриджа, що призводить до економії часу. Темп збільшення обсягу молока демонстративно збільшився до 9,3%. У той же час попереднє встановлення зменшується на 7%.

Комфортна безпека – самозачиняючі замки headlocks

Завдяки безпечному самозахисту блокувальної головки від Braeuer, горизонтальне положення кріплення до поворотного стрижня та поворотного пристрою зсунуто, що призводить до значно більшого виходу для безпеки на всій висоті та шириною відкриття для тварини 36 см. Окрім безперешкодного доступу, це також забезпечує значно більшу свободу руху корів під час годування та економить час фермерів від затриманих корів.

Високий рівень догляду за копитами

Порушення, пов”язані зі здоров”ям копит, пов”язані з довготривалими проблемами в області добробуту тварин та, в кінцевому підсумку, в продуктивності. Виявлені раніше проблеми з копитами розпізнаються заздалегідь. MS Corundum, Schippers GmbH створила інноваційну систему для профілактичного моніторингу та одночасного аналізу моделі копита. Поки корова стоїть у шарі води, копита досліджують знизу в скафандрі Hoof ультразвуком, і в той же час вага корів виявляється за допомогою інтегрованої системи зважування. Система автоматичного аналізу оцінює отриману інформацію та виявляє відхилення.

Перегляди: 0