Головна Новини Світові ринки Через що можуть суттєво здорожчати європейські комбікорми

Через що можуть суттєво здорожчати європейські комбікорми

Якщо європейські молочні фермери використовуватимуть лише європейські кормові інгредієнти для своєї худоби – витрати на них збільшаться на 7 € за 100 кг.

З таким докладом з дослідження тваринництва виступив Герт Ван Дуйнкеркен в Вагінгені на щорічній зустрічі Європейської федерації тваринництва (EAAP) в Дубровніку, Хорватія.

Веб-сайт Університету Вагенинген повідомляє про це дослідження у вигляді моделювання, яке підрахувало вплив виключення соєвих продуктів або виключення всіх неєвропейських кормових матеріалів з цін на комбікорми.

У дослідженні було розроблено 3 загальних типи комбікормів для молочної худоби: “стандартний низький білок”, “середній білок” та ” багатий на білок”.

За допомогою інструменту лінійного програмування було порівняно 3 сценарії:

  1. Корми з повною доступністю імпортованих протеїнових кормових матеріалів, таких як латиноамериканська соєва їжа;
  2. Виключення всіх неєвропейських соєвих продуктів;
  3. Комбікорми з виключенням усіх неєвропейських кормових матеріалів (100% місцевого джерела).

В результаті, було виявлено, що для комбікорму з низьким вмістом білка сценарій 2 не призводить до збільшення витрат на комбікорми, порівняно з сценарієм 1. Сценарій 2 призвів до збільшення витрат на корм від 0,67€ до 5,71€ (без ПДВ) за 100 кг, відповідно.

У сценарії 3 витрати на комбінований корм збільшилися порівняно з сценарієм 1, з 1,17€, 2,54€ та 7,38€ (без ПДВ) на 100 кг для комбікормів.

Різкі зміни в доступності

Ван Дуйнкеркен дійшов висновку, що існує суспільна тенденція до місцевого пошуку та закупівель у ланцюгах виробництва продуктів харчування. Проте, якщо б місцеве виробництво було реалізовано у великих масштабах у Європі, то відбулися б різкі зміни в наявності кормових матеріалів. А це суттєво підвищить ціни на кормові матеріали, або призведе до дефіциту специфічних складових кормових інгредієнтів.

Перегляди: 0