Головна Новини Світові ринки Попит на сою у світі збільшується

Попит на сою у світі збільшується

Незважаючи на торговельну війну Китая з США, переробники сої в Китаї збирають рекордні поставки цієї продукції. Є чіткі докази того, що в Китай надходять великі обсяги бразильських вантажів. Очікується, що Бразилія може поставити в Китай рекордну кількість соєвих бобів найближчим часом. Торговці стверджують, що цього року на жовтень-листопад китайські імпортери замовили 12-14 мільйонів тонн бразильської сої.

Тим часом в недавній доповіді Rabobank говориться, що Індія зіткнулася з загальною пропозицією та попитом на соєвий шрот. Зростаючий попит на птицю призвів до зростання споживання в останні роки, і ця тенденція, як очікується, продовжиться. У повідомленні сказано, що споживання соєвого молока у 2017 році становило 5,4 млн. тонн порівняно з 800 000 тонн десятиліттям раніше.

Рохит Дханда, аналітик з зернових і олійних культур, сказав, що споживання соєвих у Індії щорічно збільшується на 7%, і у 2025 році споживання сягне 9,5 млн. тонн. “Зростання індустрії птахівництва призвело до пропорційного зростання споживання сої – соєве борошно є основним джерелом живильного білка для птиці – але поки що це нерозвинений ринок в Індії” – висловився він.

Тому Rabobank очікує, що індустрія птахівництва в значній мірі залежить від соєвого борошна як джерела білка в найближчому майбутньому. Зростання внутрішнього попиту на соєве борошно може допомогти підтримати рівень цін на домашню соєву продукцію, що є привабливим для фермерів, і це, як очікується, призведе до стійкого розвитку індійських фермерів сої в майбутньому. Проте велика кількість маргінальних фермерів залишатимуться перешкодою у стратегічних інвестиціях на рівні ферм.

Перегляди: 1