Головна Новини Світові ринки Як Нідерланди готуються до світового зростання населення: або чому тут з’явиться перша...

Як Нідерланди готуються до світового зростання населення: або чому тут з’явиться перша в світі плаваюча ферма

Очікується, що до 2050 року світове населення зросте до 9,8 млрд чоловік, з них 70% населення, переважно житимуть в містах – у порівнянні з 55% сьогодні. Тому голландська компанія Beladon, що спеціалізується на продажу нерухомості першою в світі запустить плаваючу ферму у міському порту Мерхвефена в Роттердамі. На трирівневій фермі, прив’язаній до дна океану, проживатиме 40 корів, які вироблятимуть більше 800 літрів молока і так забезпечуватиме потреби в молоці місцевих мешканців.
Ця ідея належить Пітеру ван Вінгердену, інженеру в компанії Beladon. Він її придумав в 2012 році, коли жив у Нью-Йорку та працював над проектом плаваючого житла на річці Гудзон. Він переконаний, що продукти харчування мають вироблятися якомога ближче до людей, що їх споживають.

За словами інженерів проекту, корм постачатиметься сюди із залишків роттердамських фабрик. Можливо, виконання цього проекту для деяких є незрозумілий, але для реалізації багатьох проектів поверхня води створює необхідний простір для створення нових технологій та можливостей.

Також голландська компанія Beladоn планує запустити проект у іншому голландському місті. Ще одна програма компанії – запуск плавучих ферм для птахівництва та парникового сільського господарства. На далі планується розширити такі плаваючі проекти в країнах Сінгапуру та Китаю.

Перегляди: 1