Головна Новини Світові ринки Indian Potash купує у “ФосАгро” для індійського ринку 2 млн. тонн мінеральних...

Indian Potash купує у “ФосАгро” для індійського ринку 2 млн. тонн мінеральних добрив за 1 млрд. дол.

Російський фонд прямих інвестицій, компанії “ФосАгро” і Indian Potash підписали угоду про співпрацю в секторі мінеральних добрив. В рамках взаємовигідного співробітництва Indian Potash придбає для індійського ринку 2 млн. тонн мінеральних добрив, вироблених “ФосАгро”: діамонійфосфат, NPK-добрив з різним вмістом поживних речовин, в 2019-2021 роках. Сукупна вартість поставок оцінюється на рівні 1 млрд. дол.

В рамках угоди “ФосАгро” і Indian Potash планують також розглянути можливість спільної реалізації перспективних інвестиційних проектів в секторі мінеральних добрив, включаючи супутню інфраструктуру і впровадження передових технологій.

“Дана угода про співпрацю – значний внесок у розвиток російського несировинного високотехнологічного експорту і додатковий стимул для подальших капіталовкладень у вітчизняну галузь мінеральних добрив, які послужать зміцненню продовольчої безпеки Росії і Індії та збільшення товарообігу між нашими країнами. Тим більше, за рахунок нарощування обсягу і розширення асортименту в Індію поставляються фосфоровмісні добрива, що відрізняються високою якістю, які затребувані в 100 країнах світу”, – зазначив генеральний директор” ФосАгро” Андрій Гур”єв.

За словами генерального директора РФПІ Кирила Дмитрієва, партнерство з провідною індійською компанією в сфері добрив дозволить ще більше зміцнити позиції компанії “ФосАгро” на міжнародних ринках, а також стане важливим внеском у подальший розвиток двостороннього співробітництва Росії та Індії в торгово-економічній сфері.

Як передає індійська abpnews.abplive.in, керуючий директор Indian Potash Парвіндер Сінгх Галаут (Parvinder Singh Gahlaut) висловився, що тепер перед індійськими фермерами відкриваються значні можливості по підвищенню врожайності і зміцненню продовольчої безпеки країни.

Перегляди: 1