Головна Новини Світові ринки Закінчилась епоха найвідомішого рибного ринку у світі з добовим обігом в 14...

Закінчилась епоха найвідомішого рибного ринку у світі з добовим обігом в 14 млн. дол. США

Знаменитий рибний ринок Цукіджі в Токіо залишає своє місце, де він існував більше 80 років.

Ринок відомий у світі своїми масштабами: протягом дня тут проходило близько 1,628 тонн (3,6 млн. фунтів) морепродуктів вартістю близько 1,6 млрд. ієн (14 млн. дол. США). Шумний ринок внутрішнього міста містив близько 480 видів морепродуктів та 270 видів інших продуктів.

З 6 жовтня Цукіджійський рибний ринок Японії почав переїзджати з свого поточного місця неподалік Гінзи, що знаходиться у Токіо, до місця, де розташовувався газовий завод поблизу затоки Токіо. Новий ринок планує своє відкриття вже завтра – 11 жовтня.

Кожного року символічний Новорічний аукціон часто привертає увагу ЗМІ, оскільки покупці бояться перевершити один одного. Учасники торгів використовують сигнали рук, щоб диктувати свою ціну, причому риба зазвичай продається протягом декількох секунд. Найдорожчий тунець, проданий на ринку, пішов у “Кіемору” в 2013 році на 155,4 млн. ієн (1,36 млн. дол. США).

На цьому місці ринок з’явився у 1935 р. Коли великий землетрус у Канто у 1923 р. знищив більшу частину центрального Токіо, а також рибний ринок Ніхонбаші. Коли ринок був переведений на його нинішній майданчик біля Гінзи, він перетворив район Цукіджі в шумне місто.

Як повідомляє bloomberg.com/asia, новий переїзд ринку було спричинено пожежею в Цукіджі, яка сталася у серпні 2017 року. Вогонь горів 15 годин, перш ніж до нього вдалося добратися пожежникам через хаотичне розташування різноманітних об’єктів і набудов. Тож проблема з безпекою була ключовою причиною, щоб наважитися на закриття та переїзд найлегендарнішого рибного ринку у світі.

Перегляди: 0