Головна Новини Світові ринки В Ірані збільшується виробництво оливок та оливкової олії

В Ірані збільшується виробництво оливок та оливкової олії

Міністерства сільського господарства Ірану повідомило про збільшення виробництва оливок у цьому році на 5 відсотків, і становитиме 90 тис. т. цього року.

Згідно прес-повідомлення іранського агентства Agna, в країні щорічно виробляється від п”яти до семи тисяч т. оливкової олії, і така ж кількість імпортується. Цей сектор є перспективним для місцевих фермерів і в Міністерстві радять садівникам працювати над виробництвом оливкової олії, оскільки її виробництво покращує сільськогосподарську галузь та національну економіку в цілому.

На сьогоднішній день в країні виробництво олій складає 135 гр на людину. І є мета збільшити цей показник до 200 гр. Щороку в країні на олію переробляється 65 відсотків оливкових плодів, а близько 33 відсотків консервується.

Оскільки погодні умови сприяють високій якості оливок в Ірані, цей сегмент має великі перспективи до розвитку. Щоб вплинути на розвиток виробництва оливок та оливкової олії в країні, Міністерство сільського господарства посприяло створенню вченої ради Міжнародної Єдиної сільськогосподарської та оливкової сировини для проведення навчальних семінарів та ряду корпоративних заходів для населення та фермерів країни.

Перегляди: 0