Головна Новини Світові ринки Міжнародні ціни на продовольство в жовтні знизились на 0,9%

Міжнародні ціни на продовольство в жовтні знизились на 0,9%

Міжнародні ціни на продовольчі товари в жовтні 2018 року знизились до найнижчого рівня з травня.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення ФАО, Індекс цін на продукти харчування ФАО, що є показником щомісячної зміни міжнародних цін на кошик продовольчих товарів, в жовтні становив 163,5 пункту, що на 0,9% менше, ніж у вересні, і на 7% нижче рівня минулого року.

Індекс молочних цін ФАО спричинив загальне падіння, знизившись на 4,8% порівняно з попереднім місяцем і на 34% нижче піку, досягнутого у лютому 2014 року. Найнижчі ціни відображають збільшення експортних поставок серед всіх основних молочних продуктів, особливо з Нової Зеландії.

Індекс цін на м”ясо ФАО з вересня знизився на 2% для баранини, свинини, великої рогатої худоби та м”яса птиці відвантаження через широку пропозицію.

Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 1,5%, що є дев”ятим поспіль щомісячним падінням, досягнувши найнижчого рівня з квітня 2009 року. Останнє зниження переважно зумовлювалося незначним світовим попитом на імпорт пальмового масла та великих запасів, якими володіють основні країни-експортери товарів. Міжнародні ціни на соєву олію дещо виросли.

Індекс цін на зернові ФАО відновився, збільшившись з вересня на 1,3%, в основному за рахунок закріплення котирувань кукурудзи зі Сполучених Штатів Америки. Вартість рису, навпаки, впала, частково під впливом валютних коливань, які вплинули на японські та запашні сорти.

Індекс цін на цукор ФАО збільшився на 8,7%, в основному внаслідок негативних кліматичних впливів на перспективи виробництва в Індії та Індонезії, а також через збільшення частки виробництва Бразилії для продукції цукрової тростини, що використовується у виробництві етанолу.

Перегляди: 0