Головна Новини Світові ринки Світові ціни на продовольство в березні 2019 року залишались стабільними

Світові ціни на продовольство в березні 2019 року залишались стабільними

Індекс продовольчих цін ФАО в цілому залишився незмінним в березні, оскільки стрибок цін на молочні продукти було компенсовано зниженням цін на зернові, олійні продукти та цукор.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення ФАО, Індекс, що відслідковує щомісячну динаміку міжнародних цін на кошик основних продовольчих товарів, в середньому склав 167 пунктів, що на два пункти нижче лютневого рівня і приблизно на 3,6% нижче за аналогічний показник в березні 2018 року.

Продовольча та сільськогосподарська організація також опублікувала нові дані щодо світового обсягу виробництва і запасів зернових, які відображають значні коригування в сторону підвищення, зроблені на підставі результатів сільськогосподарського перепису в Китаї у 2017 році.

Індекс цін ФАО на молочні продукти протягом місяця зріс на 6,2%, що було обумовлено зростанням попиту на імпорт вершкового масла, сиру і цільного сухого молока, напередодні очікуваного скорочення експортної пропозиції в Океанії.

Індекс цін ФАО на м’ясо також виріс, хоча і не значно, на 0,4% в порівнянні з лютим, що пояснюється різким зростанням імпортного попиту з боку Китаю на свинину, яловичину і м’ясо птиці.

Індекс цін ФАО на рослинні олії знизився на 4,4% на тлі зниження імпортного попиту на пальмову олію, збільшення обсягів виробництва соєвої олії в Сполучених Штатах Америки і поповнення запасів ріпаку в Канаді.

Індекс цін ФАО на зернові за місяць знизився на 2,2%, що обумовлено падінням цін на пшеницю і кукурудзу, експортна пропозиція яких залишається рясною, а прогноз на урожай в основних країнах-експортерах – сприятливим. Міжнародні ціни на рис у березні виросли небагато.

Індекс цін ФАО на цукор знизився на 2,1%, так як урожай в основних країнах-виробниках був більшим, ніж передбачалося. Згідно з останніми оцінками Індії, обсяг виробництва за рік збільшився на 8% – у період з жовтня 2018 року по січень 2019 року, і зараз очікується, що Індія витіснить Бразилію як найбільшого виробника цукру в світі.

Перегляди: 0