Головна Новини Світові ринки Світовий ринок м`яса птиці зросте

Світовий ринок м`яса птиці зросте

Аналіз світового ринку птиці від Technavio показав, що протягом 2019-2023 років щорічне зростання становитиме приблизно на 4%.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Meat-Inform, незважаючи на те, що очікувані темпи приросту за 2019 рік складають 2,93%, аналітики Technavio очікують більш високих темпів зростання протягом наступних чотирьох років.

Ключовим фактором зростання світового ринку м’яса птиці є збільшення імпорту та експорту. Багато країн в останні роки суттєво наростили імпорт курятини. Наприклад, Японія, Мексика, Саудівська Аравія, Китай і Ірак були одними з ключових покупців цього виду м’яса протягом 2018 року.

Крім того, відбулося значне збільшення імпорту курятини в країни з економікою, що розвивається, включаючи Філіппіни, через зростання попиту серед споживачів. Зростання експорту м’яса з країн, включаючи США та Бразилію, сприятиме підвищенню попиту на м’ясо птиці в найближчі роки.

Також буде розвиватися ринок клітинного м’яса, вирощеного з біоматеріалу птахів. Такий спосіб виробництва не передбачає вбивства тварин. Крім кількох компаній та дослідницьких центрів в США та інших розвинутих країнах, у виробництво клітинної курятини інвестувала Індія.

Перегляди: 0