Головна Новини Світові ринки Світове виробництво зерна в 2019 році може скласти 2,685 млрд тонн

Світове виробництво зерна в 2019 році може скласти 2,685 млрд тонн

Обсяг виробництва зернових у світі в 2019 році може зрости на 1,2% порівняно з попереднім роком і скласти 2685 млн тонн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прогнози ФАО, зростання світового виробництва зернових відображає збільшення обсягів виробництва пшениці і ячменю, в той час як загальний обсяг виробництва рису, ймовірно, як і раніше буде близьким до минулорічного рекордного рівня. Однак наразі прогнозується зменшення обсягів світового виробництва кукурудзи на 10% у зв’язку з очікуваним скороченням виробництва кукурудзи в США на тлі значного зниження темпів посіву через несприятливі погодні умови.

Загальний обсяг споживання зернових за рік, згідно з прогнозами, досягне 2707 млн тонн, що трохи менше травневого прогнозу, але все ж на 1% вище прогнозу на сезон 2018-2019 років. Очікується, що світове споживання рису досягне 518 млн тонн, що являє собою річне збільшення на 1,4%, в той час як світове споживання пшениці може вирости на 1,2% і досягти 755 млн тонн.

Згідно з останніми оцінками виробництва і споживання, обсяг світових запасів зернових в новому сезоні може скоротитися на цілих 3%, до найнижчого значення за останні чотири роки – 830 млн тонн. Це очікуване скорочення запасів може призвести до зниження нижче 30 відсотків глобального показника відношення запасів зернових до їхнього споживання, що, однак, все ж свідчить про відносно комфортні обсяги поставок.

Обсяг світової торгівлі зерновими, згідно з прогнозами, збільшиться до 414 млн тонн, що на 1,4% вище прогнозу попереднього року. Це пояснюється значним збільшенням обсягів торгівлі пшеницею, пов’язаних з підвищенням імпортного попиту з боку ряду країн в Африці і Азії, а також з очікуваним зростанням експортної пропозиції в чорноморському регіоні та ЄС.

Перегляди: 1