За 10 років обсяг перероблення молока в ЄС зріс на 17%

17:37 | ПроАгро Груп

Країни Європейського Союзу поступово нарощують обсяги перероблення молока і виробництва молочної продукції.

Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на infagro.com.ua, з 2007 року по 2017 рік обсяги молока, поставленого на переробку, в ЄС зросли на 22,5 млн тонн.

При цьому структура споживання молочної продукції в ЄС змінюється. У країнах ЄС знижується споживання питного молока. Частка питного молока в структурі виробництва молочної продукції в ЄС знизилася з 20% в 2007 році до 17% в 2017 році.

Крім цього, зростає популярність рослинних альтернатив молочної продукції, однак темпи зростання даної категорії в краінах ЄС відрізняються. Найбільш популярні рослинні альтернативи молока в Іспанії.