Головна Новини Світові ринки Запаси яблук в країнах ЄС втричі перевищують минулорічні показники

Запаси яблук в країнах ЄС втричі перевищують минулорічні показники

Станом на 1 червня запаси яблук в сховищах ЄС та Швейцарії склали 980,6 тис. тон, що майже втричі перевищує показники минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), такі запаси яблук станом на перший день літа є рекордними за всю історію ЄС.

Більше 30% усіх запасів ЄС, як і раніше, знаходяться в холодильних сховищах Італії, яка є лідером серед країн ЄС по цьому показнику.

Варто також відзначити, що Нідерланди залишаються єдиною країною, в якій цьогорічні запаси яблук не перевищують середнього значення за останні 3 роки.

“І хоча, обсяг яблук у сховищах Нідерландів перевищує минулорічні показники більше ніж в два рази, варто розуміти, що врожай яблук в країнах ЄС був доволі низьким, через низьку температуру в квітні і травні”, – пояснює ситуацію аналітик УПОА Семен Крамаренко.

Друге і третє місце серед країн ЄС займають Польща та Франція, з показниками в 238 тис. тон та 140 тис. тон відповідно. На Польщу, Францію і Італію припадає майже 70% всіх запасів яблук ЄС.

Основну частину всіх запасів в сортовому розрізі складає сорт “Голден Делішез”. Станом на 1 червня на долю цього сорту припадає більше 37% від усіх запасів. Більше того, об’єм запасів яблук сорту “Голден Делішез” перевищує минулорічні показники в 2,3 рази.

Також одними з найбільш популярних сортів залишаються “Айдаред” та “Джонатоголд”, частки яких складають 96 тис. тон та 76 тис. тон відповідно.

Цікаво, що з 96 тис. тон яблук сорту “Айдаред” 80 тис. тон зберігається в сховищах Польщі.

Перегляди: 0