Головна Новини Світові ринки У липні світові ціни на зернові знизились на 2,7%

У липні світові ціни на зернові знизились на 2,7%

У липні 2019 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО склало 170,9 пункти, що на 1,1% (1,8 пункти) нижче в порівнянні з червневим показником і на 2,3% вище в порівнянні рівня липня 2018 року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення ФАО, скорочення значення Індексу в порівнянні з рівнем попереднього місяця пояснюється зниженням цін на деякі види зернових, молочну продукцію і цукор на тлі лише незначного зміцнення котирувань м’яса і рослинних олій.

Середнє значення Індексу цін на зернові ФАО в липні скоротилося до 168,6 пункти, що на 2,7% (4,6 пункти) нижче в порівнянні з червневим показником і майже на 4,1% вище в порівнянні з рівнем відповідного періоду минулого року.

Липневе падіння зумовлене зниженням котирувань пшениці і кукурудзи. Незважаючи на зниження видів на урожай пшениці в деяких країнах, наявність значних експортних запасів і зберігаються очікування рекордного рівня виробництва які продовжують стримуючий вплив на міжнародні ціни. Після різкого зростання в червні міжнародні ціни на кукурудзу також знизилися, чому сприяла наявність значних експортних запасів, перш за все в Аргентині і Бразилії.

При цьому значення індексу цін ФАО на всі види рису ось уже п’ятий місяць поспіль залишаються стабільними на тлі в цілому стриманої ситуації на ринках.

Перегляди: 0