Головна Новини Світові ринки Світові ціни на зернові в серпні впали на 6,4%

Світові ціни на зернові в серпні впали на 6,4%

Середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО в серпні 2019 року склало 169,8 пункти, що на 1,1% (майже 2 пункти) нижче в порівнянні з липневим показником, але все ж на 1,1% вище в порівнянні з рівнем серпня 2018 року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення ФАО, у серпні продовжуєвалось падіння Індексу третій місяць поспіль, причому в цьому останньому місяці воно було обумовлено різким падінням цін на цукор і основні зернові, компенсувати яке не змогли надбавки всіх інших субіндексів, особливо рослинних олій.

Зокрема, в серпні середнє значення Індексу цін на зернові ФАО склало 157,6 пункти, що на цілих 6,4% (10,8 пункти) нижче показника за липень і на 6,6% (11,1 пункти) нижче показника відповідного періоду минулого року. Так само як і в липні, зниження показника цього субіндексу в серпні відображає різке зниження цін на пшеницю і основні види фуражного зерна, особливо кукурудзи. Зберігається низхідна тенденція цін на пшеницю, визначальним фактором якого є великі обсяги експортної пропозиції і, отже, зростання конкуренції між основними експортерами.

Котирування кукурудзи також різко впали в серпні, в першу чергу в зв’язку з очікуваннями набагато більшого, ніж передбачалося раніше, врожаю в найбільшій країні-виробника і експортера кукурудзи – Сполучених Штатах Америки. Світові ціни на рис, навпаки, дещо зросли в серпні під впливом сезонного зниження пропозиції з боку постачальників північної півкулі, а також Таїланду у зв’язку з стурбованостями, пов’язаними з впливом погодних умов на стан культур.

Перегляди: 0